Εξωνοσοκομειακή Επείγουσα Ιατρική στην Πράξη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 

Εξωνοσοκομειακή Επείγουσα Ιατρική

στην Πράξη

Τετάρτη 15/11 ώρα 20:30-23:00

Δεν απαιτείται εγγραφή. Απλά ακολουθήστε τον σύνδεσμο

 

 

Η Ελληνική Εταιρεία Εξωνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής (ΕΕΕΕΙ) και οι SOS ΙΑΤΡΟΙ συνεχίζουν δυναμικά την από κοινού εκπαιδευτική τους  δραστηριότητα με διαδικτυακές συναντήσεις, οι οποίες αποτελούν θετικά διδάγματα της εποχής covid. Διοργανώνουμε για πρώτη φορά μία διαδικτυακή συνάντηση ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους Επαγγελματίες Υγείας, χωρίς χωρικούς περιορισμούς.

Η πρόκληση και ο στόχος για εμάς είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την απαραίτητη πλαισίωση ενός παραγωγικού επιστημονικού διαλόγου, που αγγίζει, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, την άσκηση της Εξωνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της αντίληψής μας ότι οι νέοι εκκολαπτόμενοι συνάδελφοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει και η Ιατρική έξω από τα Νοσοκομεία, την οποία δε διδασκόμαστε ποτέ στο Πανεπιστήμιο αλλά όλοι αναγκαζόμαστε να μάθουμε στην πράξη, θεωρούμε πολύ σημαντική τη συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής, μέσω επιστημονικών εισηγήσεων, στις συναντήσεις αυτές. Ως εκ τούτων, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Φοιτητών Ελλάδας συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα ειδικό Στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο  οι  Φοιτητές  θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με δύο εισηγήσεις.

Μέσα από μια πολυπαραγοντική και διεπιστημονική προσέγγιση της άσκησης της Εξωνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής, διαμορφώσαμε το πρόγραμμα (δείτε το εδώ) με στόχο την επιμόρφωση και εκπαίδευση του ιατρικού κυρίως κλάδου. Φυσικά, οι συναντήσεις αυτές θα είναι πολύ χρήσιμες και για φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, μαίες, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και λοιπούς εμπλεκόμενους στην Εξωνοσοκομειακή Επείγουσα Ιατρική φορείς.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά και μέσα από ουσιαστική διάδραση και αλληλεπίδραση με ειδικευμένους επιστήμονες, να συνδιαμορφώσουμε και να συνδημιουργήσουμε μια νέα προσέγγιση του μη συστηματικά μελετημένου χώρου της άσκησης της Ιατρικής σε Εξωνοσοκομειακό επίπεδο.

Προσβλέπουμε στην ανταπόκριση σας.

Δείτε το facebook event

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Καραμπίνος Ηλίας

Ρόδης Διονύσιος

Σπυρόπουλος Θεόδωρος

Φωτόπουλος Βασίλειος

Θεοχάρης Γεώργιος

Οικονόμου Μιχάλης

Βασιλάς Σπυρίδων

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γεώργιος Θεοχάρης

Ηλίας Καραμπίνος

Μαρία Θεοχάρη

Βάλια Γριμπά

Θώμη Μπάτσιου

Σωτήρης Θεοχάρης