Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσος – Παρόν και μέλλον στην αντιμετώπιση τους

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες της 3ης Επιστημονικής Συνάντησης, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» – Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Αιματολογικών Νοσημάτων (Αιμοσφαιρινοπαθειών) και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Γ. Ν. Καρδίτσας.

Η Επιστημονική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Καζάρμα (συνεδριακό κέντρο Natura) στη Λίμνη Πλαστήρα.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην κατανόηση της παθοφυσιολογίας και των γενετικών μηχανισμών, οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτά τα σπάνια νοσήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην δημιουργία νεότερων θεραπευτικών προσεγγίσεων, με ιδιαίτερα σημαντικό όφελος στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της συνολικής επιβίωσης των πασχόντων από αιμοσφαιρινοπάθειες.

Καταξιωμένοι και έμπειροι συνάδελφοι από όλο τον ελλαδικό χώρο, θα αναπτύξουν τα θέματα και θα θέσουν ερωτήματα, που χρήζουν  απαντήσεων. Ελπίζουμε ότι, ο διάλογος που θα αναπτυχθεί, θα συμβάλλει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και στη σύγκλιση των θεραπευτικών μας χειρισμών. Ο συνδυασμός δε όλων αυτών με συγκεκριμένα κλινικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, θα προσφέρει στους ιατρούς καλύτερη πρόσβαση και διαχείριση στις πληροφορίες, στους ασθενείς πληθώρα επιλογών και στο ίδιο το σύστημα υγείας συντονισμό και επικέντρωση περισσότερο στην πρόληψη παρά στη θεραπεία, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την ποιότητα, την ισότητα και την αποτελεσματικότητα των παροχών υγείας.

Σας περιμένουμε όλους, ιατρούς, βιολόγους και νοσηλευτές των Μονάδων την άνοιξη στη Λίμνη Πλαστήρα.
Με εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για την Οργανωτική Επιτροπή,

Μαρία Δημοπούλου, Ευτύχιος Ευτυχιάδης

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή στην Επιστημονική Εκδήλωση είναι Δωρεάν.

Για να προχωρήσετε σε Εγγραφή στην Επιστημονική Εκδήλωση παρακαλούμε όπως πατήσετε ακολούθως:

ΕΓΓΡΑΦΗ

 

ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ_ΚΑΙ_ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ_ΝΟΣΟΣ-1 προγραμμα