Σύγχρονες Κλινικές Εφαρμογές Γενετικής στον Κληρονομικό Καρκίνο

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, με την εξέλιξη της Γενετικής, έχει καταστεί σαφές ότι υπάρχουν περισσότερες από 100 μορφές προδιάθεσης στον καρκίνο. Βάσει των παραλλαγών (ή μεταλλάξεων) σε συγκεκριμένα γονίδια υπάρχει και ο ανάλογος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου σε διάφορα όργανα στα άτομα που τις φέρουν.
• Πως συμβάλλει η Γενετική του Ανθρώπου στη διάγνωση & τη θεραπεία του κληρονομικού καρκίνου;
• Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των οικογενειών, στις οποίες εμφανίζεται ο κληρονομικός καρκίνος;
• Πως μπορούμε να ταυτοποιήσουμε τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρώιμη διάγνωση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση;

Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τον κληρονομικό καρκίνο θα δοθούν στη διαδικτυακή διάλεξη του κ. Δρακούλη Γιαννουκάκου, Διευθυντή Ερευνών του Εργαστηρίου Μοριακής Διαγνωστικής ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, που θα δοθεί στο πλαίσιο του 7ου κύκλου διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά μέσω:
της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook
και μέσω του καναλιού Institute of Public Health – ACG στο YouTube, στον σύνδεσμο https://youtu.be/ZcD2slgMiJ0

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη χωρίς κόστος συμμετοχής και χωρίς προεγγραφή.

Οι ιατροί και νοσηλευτές που είναι εγγεγραμμένοι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, αντίστοιχα, μπορούν να λάβουν μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που θα βρουν εδώ , μετά τη λήξη της εκδήλωσης και μέχρι και τις 23/01/2022.
Τα μόρια της βεβαίωσης από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ACG δεν αναγνωρίζονται από τον εκάστοτε φορέα σε περίπτωση μη εγγεγραμμένου κατόχου της (πχ φοιτητές, επαγγελματίες υγείας άλλων ειδικοτήτων κ.α.)
Για απλές βεβαιώσεις παρακολούθησης παρακαλούμε όπως αποστείλετε το αίτημά σας με το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της εκδήλωσης
στην ηλεκτρονική διεύθυνση iph@acg.edu,  μετά τη λήξη της εκδήλωσης και μέχρι και τις 21/01/2022.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Institute of Public Health
The American College of Greece
tel. 2106009800, ext. 3102
17B Ipitou str., Plaka
Athens 10557