17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας_

28/9 – 01/10 2023, Royal Olympic Hotel, Αθήνα

 

17ο Πανελλήνιο Συνεδριο Επιληψίας που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

 

Το Συνέδριο, το οποίο έχει καταστεί θεσμός, θα λάβει χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Royal Olympic (Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα 117 43, Αίθουσα Olympia), από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου 2023, αποκλειστικά δια ζώσης, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι αναρτημένο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.epilepsycongress.gr/assets/files/FINAL_PROGRAMME_2023.pdf

 

Η εγγραφή πραγματοποιείται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.e-myrtaly.gr/gr/pese-epilepsy2023

 

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.). Το Συνέδριο, το οποίο έχει καταστεί θεσμός, θα λάβει χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, στις 28 Σεπτεμβρίου- 1 Οκτωβρίου 2023, αποκλειστικά δια ζώσης.

O Π.Ε.Σ.Ε. μέσα από τις προσπάθειές του, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.
Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση των ατόμων με επιληψία.

Επιπλέον, μέσω του Συνεδρίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό, οι οποίοι θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Στόχος, η συγκρότηση ενός ενδιαφέροντος και υψηλού επιπέδου Επιστημονικού Προγράμματος, μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Επιληψία και τα συναφή επιληπτικά σύνδρομα. Η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή σας αποτελούν κύρια συστατικά της επίτευξης των στόχων του Συνεδρίου μας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Αθανάσιος Κοβάνης
Πρόεδρος Π.Ε.Σ.Ε.

 

 

Mέσω του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό, οι οποίοι θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

 

Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS – EACCME χορηγούνται 22 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και 10 Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.).

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 18:00 – 20:00 θα πραγματοποιηθεί Προσυνεδριακή Eνότητα για την προώθηση της ευαισθητοποίησης, της φροντίδας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με επιληψία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.).

Η Προσυνεδριακή Eνότητα, είναι ανοιχτή στο κοινό και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες που σχετίζονται με την Επιληψία και ομιλίες που αφορούν σπάνια νοσήματα και επιληψία, με την τιμητική συμμετοχή του Συλλόγου Ασθενών με Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα «ΚΡΙΚΟΣ ΖΩΗΣ», του Σωματείου «95» – Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF».