2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε στο 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής, στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2023.

Η διοργάνωση του 2ου Ιπποκράτειου Ιατρικού Συνέδριου εγκαινιάζει μια νέα εποχή επικοινωνίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την τοπική κοινωνία, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για πρώτη φορά, τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ανοικτά με το κοινό, συχνά, σοβαρά Ιατρικά προβλήματα τα οποία απασχολούν έναν μεγάλο αριθμό ασθενών. Για κάθε νοσολογική οντότητα, θα παρουσιαστεί η δυνατότητα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, οι διαθέσιμες θεραπευτικές στρατηγικές σε επίπεδο οικογενειακού και ειδικού ιατρού στην κοινότητα, και όλες οι σύγχρονες  τάσεις αντιμετώπισης αυτών των νοσημάτων σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας παροχής ιατρικών Υπηρεσιών.

Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ασθενείς και οι συγγενείς, μέσω αμφιβόλου ποιότητας πληροφοριών που λαμβάνουν από το διαδίκτυο, εκφέρουν γνώμη ή αποφασίζουν από μόνοι τους για τη θεραπεία που θα ακολουθήσουν. Θεωρούμε ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη να παρουσιάσουμε στην κοινωνία υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση για συχνά ιατρικά προβλήματα.

Συμπληρωματικά, θα παρουσιαστούν μεγάλου ενδιαφέροντος θέματα Ιατρικής Εκπαίδευσης, Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας, σύγχρονης Ιατρικής Ακριβείας, σύγχρονων εξελίξεων στη θεραπευτική ογκολογία και την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών.

Το συνέδριο συμπίπτει (και περιλαμβάνει συναφείς εισηγήσεις) με τις ετήσιες εκδηλώσεις για τη «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», οι οποίες συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «ο Ιπποκράτης». Επιπλέον, με δράσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου, στηρίζουμε τη διαρκή συνεργασία μας με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό να επιτύχουμε τη διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής.

 

Εκ μέρους της Οργανωτική Επιτροπής,
Θεόφιλος Καραχάλιος
Καθηγητής Ορθοπαιδικής
Πρόεδρος Τμ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

http://meduth.online/2ipokrateio/

Συνημμένο χωρίς τίτλο 00562