20η Εκπαιδευτική Διημερίδα: Πρακτικά παιδιατρικά & νεογνολογικά θέματα

23 & 24 Σεπτεμβρίου 2023

 

20η Εκπαιδευτική Διημερίδα:
Πρακτικά παιδιατρικά & νεογνολογικά θέματα

23 & 24 Σεπτεμβρίου 2023 – SAVE THE DATE

Για 20ή συνεχή χρονιά η Παιδιατρική Κλινική του «Καραμανδανείου», Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών  πραγματοποιεί στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2023 εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα «Πρακτικά παιδιατρικά & νεογνολογικά θέματα», στο Royal Patras. Συνδιοργανωτής της φετινής διημερίδας είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Στο εκπαιδευτικό αυτό διήμερο διακεκριμένοι επιστήμονες και ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα που απασχολούν τη παιδιατρική και νεογνολογική κοινότητα. Θα τεθούν ερωτήματα και θα δοθούν απαντήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων διάγνωσης και θεραπευτικής στην Παιδιατρική και τη Νεογνολογία, σε μια εποχή που προκύπτουν συνεχώς νέες επιστημονικές γνώσεις και προκλήσεις.

Σκοπός της διημερίδας είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση πάντα σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Οι απαιτήσεις των καιρών μάς προσδίδουν αίσθημα ευθύνης, αλλά και αρκετούς προβληματισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση όχι μόνο επιστημονικών, αλλά κοινωνικών και οικογενειακών κρίσεων που άμεσα επηρεάζουν τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

 

Οργανωτική Επιτροπή

 

Μαρία Ηλιοπούλου
Υπεύθυνη διευθύντρια
Παιδιατρική Κλινική – Γενικό Νοσοκομείο
Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»
Γιάννης Κουλούρας
Υπεύθυνος διευθυντής
Μονάδα Νεογνών – Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

 

 

Περισσότερες πληροφορίες & το πρόγραμμα εδώ. Εγγραφές εδώ.

Παράλληλα του βασικού προγράμματος της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις.

Συγκεκριμένα:

WORKSHOP

Θέμα: “Παρεντερική σίτιση νεογνών & παιδιών μέσω συστήματος κλινικών αποφάσεων: Από την συνταγογράφηση έως την χορήγηση”
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023
έναρξη: 4.00 μ.μ.

&

Κλινικό Φροντιστήριο

Θέμα: “ΚΑΡΠΑ (CPR στα παιδιά)”
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
έναρξη: 8.00 π.μ.

 

 

Τις εκπαιδευτικές αυτές δράσεις θα παρακολουθήσουν ολιγομελείς ομάδες (έως 25 άτομα). Εαν δεν έχετε ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον σχετικά, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@synedra.gr.

Η συμμετοχή στην Διημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με 13 μόρια Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME–CMD credits).

Σας περιμένουμε!