Συνεργασία Ελλάδας – Αυστρίας για τη νοσηλεία ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Διοικητική Συμφωνία για τις αποζημιώσεις παροχών ασθενείας σε είδος υπέγραψε ο ΕΟΠΥΥ και η Ομοσπονδία ασφαλιστικών φορέων Αυστρίας.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, με τη συμφωνία αυτή, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η περίθαλψη ασφαλισμένων του Οργανισμού σε νοσοκομεία της Αυστρίας.

Συγκεκριμένα, το Δίκτυο Παρόχων Υγειονομικής Περίθαλψης της Αυστρίας δεσμεύτηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2019 θα αποδέχεται πλήρως το ευρωπαϊκό φορητό έντυπο S2 GR που αφορά στο «δικαίωμα προγραμματισμένης θεραπευτικής αγωγής».

Η συμφωνία αφορά ειδικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης (ΑΚΗ), στο οποίο παραπέμπονται πολλοί Έλληνες ασθενείς με κυστική ή πνευμονική ίνωση, για μεταμόσχευση πνευμόνων, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Το ίδιο ισχύει και για το παιδιατρικό νοσοκομείο St Anna Kinderspital, στο οποίο νοσηλεύονται πολλά παιδιά από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, από το 2016 το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βιέννης απαιτούσε χρηματική προκαταβολή για την εισαγωγή Ελλήνων ασθενών προς μεταμόσχευση ή για προ-μεταμοσχευτικό έλεγχο και για τους λοιπούς επανελέγχους, κατόπιν εντολών από το Υπουργείο Υγείας της Αυστρίας. Με την παραπάνω συμφωνία, δεν θα προβάλλονται αυτές οι απαιτήσεις.

Πηγη:https://www.onmed.gr