Διαψεύδουν τον Πολάκη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πάτρας για τον διορισμό διοικήτριας σε νοσοκομείο –«φάντασμα»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας και ΠΟΕΔΗΝ για τη Διοικήτρια σε Νοσοκομείο – «Φάντασμα» των Πατρών.
Η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει ότι στο Νοσοκομείο Θώρακος Πατρών, το οποίο έκλεισε πριν ένα χρόνο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, όρισαν Διοικήτρια κομματικό στέλεχος του Σύριζα. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υποστήριξε μέσω facebook ότι «η Αναπλ. διοικήτρια του νοσημάτων θώρακος που ενσωματώθηκε στον άγιο Αντρέα εκτελεί χρέη υποδιοικητή του νοσοκομείου καθώς η υποδιοικήτρια του Αγ Αντρέα είναι σε άδεια κυήσεως και ανατροφής τέκνου εδώ και πολύ καιρό !!!!».
Ηealthview.gr
Ωστόσο με σημερινή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών υποστηρίζει ότι « ΨΕΥΔΕΤΑΙ λοιπόν ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ο Κος Πολάκης, με την αναφορά του για την άδεια κύησης του Υποδιοικήτριας του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, η οποία σημειωτέον μέχρι και την ημέρα της ανάρτησης του Κου Πολάκη λειτουργούσε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η υποδιοικήτρια του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, ΑΔΕΙΑ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ την επόμενη, δηλ την ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ το μεσημέρι».
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, «την απουσιάζουσα Υποδιοικήτρια την αντικαθιστά ο Διοικητής και μόνον αυτός και όχι η Υποδιοικήτρια του ΝΝΘώρακος, που οι αρμοδιότητές της είναι περιορισμένες και έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνον με το έν λόγω Νοσοκομείο το ΝΝΘώρακος, που εδώ και ένα χρόνο δυστυχώς δεν υφίσταται πλέον».
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «επιλογές συνειδητές, όπως πιθανά σχετική και συνειδητή είναι και η καθυστέρηση που παρατηρείται για τον νέο ενιαίο οργανισμό του Νοσοκομείου μας, προκειμένου να διατηρήσουν την έμμισθη θέση του εν λόγω στελέχους τους, για την αναγκαία και απαραίτητη γι΄ αυτούς κομματική δουλειά, στο χώρο του Νοσοκομείου».
Εντός Ιουνίου η νέα λίστα παθήσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Στην επικαιροποίηση των παθήσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθ ́ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5% ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, προχωρά το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος αποφάσισε τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας υπό τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας κ. Κώστα Μάρκου για την επικαιροποίηση των παθήσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση, η Ομάδα θα παραδώσει το σχετικό πόρισμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Μέλη της Ομάδας Εργασίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) ορίστηκαν:
ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ΦΡΥΣΙΡΑ ΕΛΕΝΗ, Αναπλ. Καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής του Ε.Κ.Π.Α. στο Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καθηγητής Ορθοπεδικής του Ε.Κ.Π.Α., στο Γ.Ν. Ν. Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ– ΠΑΤΗΣΙΩΝ», ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, καθηγητής Παθολογίας του Ε.Κ.Π.Α., στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας του Ε.Κ.Π.Α., στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», ΚΟΥΡΑΚΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, Καθηγητής Χειρουργικής του Ε.Κ.Π.Α., στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Καθηγητής Αιματολογίας του Ε.Κ.Π.Α., στο Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αναπλ. Καθηγητής Νευροχειρουργικής του Ε.Κ.Π.Α., στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ –ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ», ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας του Ε.Κ.Π.Α., στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας του Ε.Κ.Π.Α., στο Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ».
Πηγη:http://medispin.blogspot.gr