Συνάντηση Ξανθού με Έλληνες γιατρούς που εργάζονται στην Αγγλία – Ομιλία σε εκδήλωση του LSE

Ο υπουργός Υγείας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο London School of Economics (LSE), με θέμα “Οικονομική Κρίση και Πολιτική Υγείας στην Ελλάδα: προκλήσεις και μεταρρυθμίσεις”.

Με την Ένωση Ελλήνων Ιατρών και συλλόγους νοσηλευτών και μαιών, συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας στο Λονδίνο.

Ο Ανδρέας Ξανθός πραγματοποιεί επίσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ θα συμμετάσχει σε Διεθνές Φόρουμ για τη Ψυχική Υγεία που διοργανώνει στις 9 και 10 Οκτωβρίου το υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο υπουργός Υγείας συζήτησε με εκπροσώπους των γιατρών και του λοιπού προσωπικού το μείζον πρόβλημα της επιστημονικής μετανάστευσης (brain drain) και τις προοπτικές απασχόλησης που δημιουργούνται αυτή την περίοδο στο σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Αναφέρθηκε στις προκηρύξεις θέσεων μονίμων γιατρών ΕΣΥ και λοιπών επαγγελματιών Υγείας στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στην ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις οικογενειακών γιατρών, νοσηλευτών, επισκεπτών Υγείας και κοινωνικών λειτουργών στις ΤΟΜΥ.

Επεσήμανε, επίσης, την ανοιχτή πρόσκληση από τον ΕΟΠΥΥ για συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, ενίσχυση κρίσιμων τομέων του δημόσιου συστήματος όπως η Ψυχική Υγεία, η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, η αποθεραπεία – αποκατάσταση και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Κρίση

Στις 6 7 σήμερα το απόγευμα ο κ. Ξανθός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο London School of Economics (LSE) – Department of Health Policy με θέμα “Οικονομική Κρίση και Πολιτική Υγείας στην Ελλάδα: προκλήσεις και μεταρρυθμίσεις”.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος και θα συμμετέχουν επίσης ως ομιλητές ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής, Νίκανδρος Μπούρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας, Πάνος Καναβός.

Δημ.Κ.

Πηγη:https://www.iatronet.gr