Αυξάνονται οι ΤΟΜΥ αλλά χωρίς γιατρούς! Τι σχεδιάζεται

Περισσότερες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) άνοιξαν τις πύλες τους, αλλά χωρίς γιατρούς

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εγκαινιάζει ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, οι γιατροί συνεχίζουν να είναι αρνητικοί.

Ένα ζήτημα που απασχολεί καθημερινά το υπουργείο Υγείας γι αυτό άλλωστε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει νέα προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ.

Πάντως με βάση τις πληροφορίες τουHealthReport.grη ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να «τρέξει» τη διαδικασία σε χρόνο ρεκόρ αφού οι προσλήψεις θα γίνουν αυτή τη φορά κεντρικά και όχι με τη χρονοβόρο διαδικασία μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών.
Γι αυτό και εκτιμάται πως οι σχετικές προσλήψεις των οικογενειακών γιατρών που θα δηλώσουν συμμετοχή θα είναι τον Ιούλιο.

Δε θεωρείται πάντως τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραβρίσκεται στα εγκαίνια διαφόρων ΤΟΜΥ ανά τη χώρα, όπως χθες στα Γιάννενα. Η κυβέρνηση επιχειρεί να προβάλει το νέο εγχείρημα με στόχο την προσέλκυση τόσο των πολιτών όσο και του ιατρικού προσωπικού.

Εξάλλου δεν πρόκειται για ένα απλό στοίχημα αλλά για δέσμευση στην τρόικα πως έως το τέλος του χρόνου το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα έχει πάρει το δρόμο του…
Γι αυτό και επισπεύδονται οι διαδικασίες για εγγραφή των πολιτών υποχρεωτικά σε οικογενειακό γιατρό το οποίο μπορούν και να βρουν και στις ΤΟΜΥ.

Βέβαια παραμένει άγνωστο εάν έως τον επόμενο μήνα θα είναι δυνατόν να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός των οικογενειακών γιατρών, ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της χώρας.

Πηγη:http://www.healthreport.gr