Καινοτόμο σύστημα εκπαίδευσης χειρουργών στην Αθήνα

‘Ενα καινοτόμο σύστημα εκπαίδευσης χειρουργών δημιουργήθηκε στην Αθήνα, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Το ISLE (Innovation Simulation & Learning Ecosystem) – όπως ονομάζεται – βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ιατρικών εξελίξεων που αναπτύσσονται ραγδαία, όπως, η Ρομποτική Χειρουργική, η Μαγνητική ΠλοήγησηMinimal Invasive Surgery κ.α.

Στόχος των δημιουργών του είναι να αποτελέσει σημείο σύγκλισης των πιο πρωτοποριακών τεχνολογιών υγείας και το βέλτιστο περιβάλλον για προσομοίωση και on-line εκπαίδευση. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεργάζεται με άλλα διεθνή κέντρα κατάρτισης και νοσοκομεία, κυρίως από τις ΗΠΑ.

Το ISLE ανήκει στη SofMedica, που είναι μέλος ενός ομίλου εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης με γνώμονα την εκπαίδευση, ο οποίος λειτουργεί από το 1994 στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ρουμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρος) και απασχολεί περισσότερους από 100 επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

Ο κ. Σοφιανός Γεώργιος, CEO του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη δημιουργία του ISLE. Πρόκειται για μια τομή στον κλάδο της υγείας και αποτελεί για εμάς ένα όραμα να «προσφέρουμε» το κλειδί για την παροχή γνώσης, καθώς και την ευαισθητοποίηση πολλών ασθενών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για θέματα ιατρικής τεχνολογίας. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε την πιο καινοτόμο τεχνολογία και γνώση στο χώρο της υγείας, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών»

 

Πηγη:https://virus.com.gr/