Εκτάκτως την Τετάρτη ψηφίζονται οι νέες κουρεμένες παροχές του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους μέσω του νέου Κανονισμού Παροχών! Τι αλλάζει

Εκτάκτως και με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίζονται οι κουρεμένες παροχές του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους μέσω του νέου κανονισμού παροχών την Τετάρτη.

Με μια διαδικασία εξπρές και χωρίς να το γνωρίζει ούτε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ– όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – έρχεται αιφνιδίως την Τετάρτη προς ψήφιση στο ΔΣ του Οργανισμού, ο νέος Κανονισμός Παροχών προς τους ασφαλισμένους, γνωστός και ως ΕΚΠΥ.

Παρότι με βάση και το καταστατικό του ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε κανονικά να συζητηθούν οι νέες παροχές και τα όποια κουρέματα προς τους ασθενείς, τελικώς ο νέος κανονισμός εισάγεται προς ψήφιση χωρίς κανέναν διάλογο, όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Μάλιστα ο νέος κανονισμός εισάγεται με την «υπογραφή» του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και ουχί του Προέδρου ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, ενώ φαίνεται πως έχει συνταχθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο αφού στη Βουλή ψηφίζεται με υπογραφή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο νέος ατομικός φάκελος δαπάνης για κάθε ασφαλισμένο που φαίνεται ότι θα θέσει όρια στις εξετάσεις αλλά και στις επισκέψεις των ασφαλισμένων στους γιατρούς!

Και φυσικά επικρατεί αναβρασμός στα στελέχη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, λένε πηγές του HealthReport.gr, καθώς αιφνιδιάστηκαν από την έκτακτη εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη της ψήφισης του νέου κανονισμού την Τετάρτη.

Βέβαια άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξουν αρνήσεις και αντιδράσεις ως προς την ψήφιση του νέου ΕΚΠΥ, δεδομένου ότι θα περιλαμβάνει κουρέματα κάθε είδους τόσο σε εξετάσεις όσο και σε κάλυψη ασθενειών στα νοσοκομεία, όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Πηγη:HealthReport.gr