Η ΑΚΟΣ στην υπηρεσία του ΓΕΣ

Η ΑΚΟΣ θέτει τις δυνάμεις της στην υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του έμψυχου δυναμικού του.

Συμφωνητικό Συνεργασίας και Αμοιβαίας Κατανόησης (Memorandum of Understanding ή αλλιώς MOU) υπέγραψαν τη Δευτέρα 21 Μάϊου 2018,  εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και εκ μέρους της ΑΚΟΣ η Πρόεδρος της Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Κατσώχη απευθυνόμενη στον αρχηγό ΓΕΣ, τόνισε κατά την τελετή της υπογραφής: «Το όραμά σας, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από καινοτόμες δράσεις  εξωστρέφειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με στόχο τη στενή διασύνδεσή του με τον ελληνικό λαό αλλά και η άοκνη, ουσιαστική και πολυεπίπεδη δραστηριότητά σας, αποτέλεσαν για εμάς πηγή έμπνευσης, από την οποία αρδεύσαμε την πρόσκληση την οποία σας απευθύναμε, προκειμένου να καταστούμε συνοδοιπόροι του ΓΕΣ, σε σειρά δράσεων, με στόχο την προστασία της υγείας του έμψυχου δυναμικού του»

Όπως συμφωνήθηκε, οι επιστήμονες της ΑΚΟΣ, όλων των ειδικοτήτων (ογκολόγοι, χειρουργοί, ουρολόγοι, ψυχολόγοι, διατροφολόγοι κ.α) θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΓΕΣ, για την από κοινού διενέργεια επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων αλλά και συνεδρίων, με στόχο αφενός την ενημέρωση του έμψυχου δυναμικού του ΓΕΣ σε θέματα υγείας και πρόληψης και αφετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου ανά την Ελληνική Επικράτεια.  Το ευρύ πεδίο των δράσεων επεκτείνεται έως και τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών, σε συνεργασία με το 401 ΓΣΝΑ και το 424 ΓΣΝΕ, οι οποίες θα αφορούν σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας.

 

Πηγη:http://www.iatronet.gr