Η παραολυμπιονίκης που νίκησε τη Μηνιγγίτιδα

H Μηνιγγίτιδα είναι μια ραγδαίως εξελισσόμενη αλλά πάνω από όλα αμείλικτη νόσος, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μηνιγγιτιδόκοκκο. Μέσα από την δικιά τους «αλήθεια», αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα εμβόλια είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος σύμμαχος της ανθρωπότητας.

Η συγκλονιστική ιστορία της Beatrice Vio, της παραολυμπιονίκη της ξιφασκίας, που νίκησε το θάνατο από τη μηνιγγίτιδα είναι χαρακτηριστική.

Η Beatrice διαγνώστηκε σε ηλικία 11 ετών με Μηνιγγίτιδα, όντας ήδη κορυφαία αθλήτρια στην κατηγορία της στην ξιφασκία, με μεγάλα όνειρα για το μέλλον. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. 104 μέρες στο νοσοκομείο, σηψαιμία και μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο οι γιατροί, ξεκίνησαν τους ακρωτηριασμούς στα χέρια.

Σήμερα η Μπεατρίτσε Βίο, ή αλλιώς Bebe όπως την αποκαλεί όλος ο κόσμος πια (έτσι τη φώναζαν οι γονείς της όταν ήταν μικρή), είναι 20 ετών κι εξακολουθεί να σαρώνει τα μετάλλια στο αγαπημένο της άθλημα, την ξιφασκία.  Είναι χρυσή παραολυμπιονίκης στο ξίφος κατηγορίας Β, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ίδια θυμάται «Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τους γιατρούς όταν ήμουν στο νοσοκομείο, χωρίς άκρα, ήταν αν θα μπορούσα να συνεχίσω την ξιφασκία. Εκείνοι γέλασαν. Εγώ όμως εννοούσα πραγματικά αυτό που έλεγα. Και ήξερα πως μπορούσα να πετύχω όλα όσα ήθελα».

Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι την συμπεριέλαβε στη λίστα των «ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο έχει η χώρα», για να παραστεί στην επίσημη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Είμαι ένα κορίτσι της ηλικίας μου, βγαίνω έξω, βλέπω τους φίλους μου, ασχολούμαι με τον αθλητισμό», λέει η ίδια και συνεχίζει. «Κάνω ό,τι θέλω απλώς το θέμα είναι πως όλα όσα μου αρέσουν να κάνω, γίνονται πια πολύ σημαντικά».

Πηγή: childrencare.gr

Αρχική Σελίδα