Ιατρείο μνήμης για ηλικιωμένους με άνοια

Δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης των ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της άνοιας, προσφέρει ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που θα “τρέξει” στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρία «ΝΕΣΤΩΡ» και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρία (ΕΓΓΕ). Σχετικό μνημόνιο διάρκειας 2 ετών υπεγράφη μεταξύ των προαναφερόμενων “εταίρων” για την παροχή της κοινωνικής δράσης κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης από της 17 Απριλίου.

Για ραντεβού και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΕΓΓΕ, στα τηλέφωνα 2103811612 και 2103840317, κάθε Πέμπτη και ώρες 10.00-14.00.

Σημειώνεται ότι η κοινωνική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής Ευρωπαϊκής δράσης (Joint Action-DEM2) για την ανάπτυξη των Φιλικών προς την Άνοια Κοινοτήτων (WP7 Dementia Friendly Communities – DFC) και στοχεύει :

  • Στην πρόληψη της άνοιας
  • Στην προσφορά υπηρεσιών σε ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους
  • Στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και τη μείωση του στίγματος της νόσου
  • Στη βελτίωση των δημόσιων χώρων και της πρόσβασης ασθενών με άνοια

Παράλληλα θα λειτουργούν Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, Καφέ «παλαιών αναμνήσεων», Café φροντιστών και  διαγενεακά προγράμματα.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες απευθύνονται στους κατοίκους και δημότες του δήμου Αθηναίων με προτεραιότητα στα μέλη των Λεσχών Φιλίας του δήμου Αθηναίων και τελούν υπό την ευθύνη της ψυχολόγου Ιωάννας Σμυρνή.

 

Πηγη:https://virus.com.gr