Άδωνις Γεωργιάδης: Ετοιμάζεται νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο παλιό «Αγία Βαρβάρα» με γυναικολογικές και παιδιατρικές κλινικές – Τι είπε στη Βουλή

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πώς ετοιμάζεται ένα νέο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο παλιό Αγία Βαρβάρα με γυναικολογικές και παιδιατρικές κλινικές.

Αναλυτικότερα ο αρμόδιος υπουργός Υγείας μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η ίδρυση ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου για τη μητέρα και το παιδί στο νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας (Δυτικής Αττικής), που σήμερα λειτουργεί στο 20% των δυνατοτήτων του, και βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το “Αττικόν”.

Περιγράφοντας τα σχέδια του δήλωσε πώς «θα πάμε δηλαδή από το νοσοκομείο “Αττικόν”, τις σχετικές κλινικές για τη μητέρα και το παιδί: Γυναικολογικές, μαιευτικές, παιδιατρικές. Και θα δώσουμε στην πραγματικότητα ένα παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αλλά και γυναικολογικό νοσοκομείο στη Δυτική Αττική, (με το όνομα) “Αττικόν”, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές του “Αττικόν”, με το προσωπικό του “Αττικόν”, που θα πάνε σε αυτό το νοσοκομείο. Θα αδειάσουμε τις κλινικές αυτές από το κυρίως κτίριο, στις οποίες θα επεκτείνουμε τις παθολογικές κλινικές του “Αττικόν”, για να απορροφήσουμε τα ράντζα και να προσθέσουμε 200-250 κρεβάτια. Και έτσι, αντί να έχουμε ράντζα στους διαδρόμους, που τα βλέπουμε όλοι και στεναχωριόμαστε, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή κατάσταση στο “Αττικόν”, σε ένα-ενάμιση χρόνο από σήμερα, με καινούργιες κλινικές, και στο ένα νοσοκομείο και στο άλλο»
Άδωνις Γεωργιάδης: Το διπλό όφελος

Ο ΕΟΠΥΥ προχωρά σε εφαρμογή των ποιοτικών κριτηρίων

Έτσι ανέφερε ο υπουργός «θα λειτουργήσει στο «Νοσοκομείο Αττικόν-Αγία Βαρβάρα», μία πανεπιστημιακή κλινική για τη γυναίκα και το παιδί και ψυχιατρική κλινική που έχει φτιαχτεί η υποδομή από την οικογένεια Αγγελικούση. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουμε φτιάξει ένα σπουδαίο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Δυτική Αττική, που θα παίρνει όλα τα σχετικά περιστατικά εκεί, και ταυτόχρονα θα έχουμε δημιουργήσει τους χώρους για να εξαλείψουμε τα ράντζα μέσα στο νοσοκομείο “Αττικόν”».

Όσο για τους εργαζόμενους του “Αγία Βαρβάρα” που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Νίκαιας, είπε ότι «όποιοι θέλουν να μείνουν στη Νίκαια θα μείνουν στη Νίκαια».
Προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ οι επισκέψεις στους διαιτολόγους

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη παχυσαρκία τονίζοντας πώς «αυτοί οι οποίοι θα συμβουλεύουν τον κόσμο για τις διατροφικές τους συνήθειες, σε μία προσπάθεια να αντιστρέψουμε αυτήν την εικόνα που έχει δυστυχώς ο ελληνικός λαός, και είναι ντροπιαστική, να είναι πιστοποιημένοι, να ξέρουμε ποιοι είναι, να τους έχουμε καταγεγραμμένους, να έχουν άδεια ώστε αν κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του να μπορούμε και να τον τιμωρήσουμε… Σήμερα έχουμε ένα χαώδες σκηνικό. Και ο καθένας λέει «είμαι διατροφολόγος», δίνει συμβουλές, και όποιον πάρει ο Χάρος. Στέλνουμε μήνυμα ότι το υπουργείο δεν θεωρεί το ζήτημα της διατροφής, «δευτερεύον» θέμα αλλά «πρωτεύον» και, «δεν σας κρύβω ότι στο μέλλον [. . .] θα δούμε πως θα μας το επιτρέπουν τα οικονομικά του ΕΟΠΠΥ, να εντάξουμε κανονικά στο σύστημα αποζημίωσης την παρουσία σε διαιτολόγους, με το σωστό τρόπο».

 

 

Πηγη: https://www.healthreport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *