Από 19-23 Οκτωβρίου
Για πρώτη φορά φέτος από 19 έως 23 Οκτωβρίου το «CANCER WEEK», η εβδομάδα για τη μάχη κατά του καρκίνου, ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, για να παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις και τις προκλήσεις γύρω από τον Καρκίνο. Επιστήμονες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέλη συλλόγων ασθενών, αλλά και απλοί πολίτες σε Ελλάδα και Κύπρο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις γύρω από τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη μάχη κατά του καρκίνου. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας Κυπριακής Δημοκρατίας, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), της EUROPA DONNA Κύπρου, της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, του Δικτύου Γυναικών για τον Καρκίνο W4O Hellas, του ΑγκαλιάΖΩ – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).
Το Cancer Week διοργανώνεται από το Health Daily και τη Boussias Communication. Σημαντική συμβολή στο κύρος του συνεδρίου αποτελεί η Επιστημονική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.), Ιωάννης Μπουκοβίνας, Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής «Βιοκλινική» Θεσσαλονίκης. Δείτε τα Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής εδώ.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκοί αλλά και εξέχοντες Έλληνες Ογκολόγοι, Παθολόγοι, Χειρουργοί, Ακτινοθεραπευτές, και άλλοι εξέχοντες επιστήμονες, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, οι οποίοι θα συζητήσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο.
Διευρύνοντας τη θεματολογία του και σε θέματα που έχουν προκύψει λόγω της Πανδημίας του Κορονοϊού, το συνέδριο θα παρουσιάσει διαδοχικά στις 5 ημέρες διοργάνωσης τις νέες θεραπευτικές εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο του Πνεύμονα, τις Αιματολογικές Κακοήθειες, τους Γυναικολογικούς καρκίνους, ενώ θα ασχοληθεί και με τις πολιτικές υγείας και τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο στο Νοσοκομειακό Περιβάλλον.
Μέσα από την παρουσίαση των πιο καινοτόμων μεθόδων θεραπείας στους βασικούς καρκίνους, η φετινή Εβδομάδα Καρκίνου θα προσφέρει μια πλατφόρμα για τη συζήτηση νέων μοντέλων παροχής φροντίδας και αποζημίωσης που δίνουν έμφαση στην αξία και τη φροντίδα του ασθενή και θα καλωσορίσει στο τραπέζι όλους τους φορείς αλλά και το ευρύτερο κοινό με στόχο την ανταλλαγή απόψεων αλλά και την καταγραφή των δυσλειτουργιών για τη βελτίωση του συστήματος υγείας. Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για όλους όσους ασχολούνται τόσο σε θεσμικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο με τον καρκίνο, ενώ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου αλλά και εξειδικευμένου κοινού.
Πηγη:HealthDaily
