Κορονοϊός: «Σαρώνει» η πανδημία τη Βόρεια Ελλάδα – Αλλαγές σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μετακινήσεις προσωπικού

Αλλαγές σε προσωπικό και λειτουργία νοσοκομείων για να καλυφθεί ο αυξημένος αριθμός περιστατικών κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

«Σαρώνει» η πανδημία τη Βόρεια Ελλάδα αφού για πρώτη φορά φέτος τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης ξεπέρασαν αυτά της Αθήνας. Είναι ενδεικτικό ότι χθες κατεγράφησαν 554 κρούσματα στην Αττική και 589 στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που κάνει πολλούς ειδικούς να εκτιμούν ότι μπορεί η συμπρωτεύουσα αλλά και όλη η Βόρεια Ελλάδα να βρεθεί στις ίδιες συνθήκες όπως πέρυσι τον Νοέμβριο με τους εκατοντάδες νεκρούς μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Αλλαγές στο ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας είναι επί ποδός καθώς φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα αλλεπάλληλα κρούσματα που καταγράφονται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Στόχος είναι πλέον να ενισχυθούν οι μονάδες υγείας που μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς με covid καθώς αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε άρον άρον σε συνεργασία με 5 ιδιωτικές κλινικές για ασθενείς με κορονοϊό σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία. Κάτι που αποτελούσε βασικό τμήμα του επιχειρησιακού σχεδίου αλλά επρόκειτο να ενεργοποιηθεί αργότερα μέσα στον χειμώνα.

Με τη συνεργασία με τις 5 ιδιωτικές κλινικές προστίθενται 250 κλίνες covid σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία για ασθενείς με κορονοϊό, ενώ ταυτόχρονα διατίθενται και κλίνες για non covid ασθενείς με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος είναι ασφυκτικά γεμάτα.
Μετακινήσεις προσωπικού

Ταυτόχρονα ξεκινά και η μετακίνηση προσωπικού στα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με covid από κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία και αγροτικά ιατρεία ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Στόχος να ενισχυθούν οι μονάδες υγείας που «πνίγονται» από περιστατικά covid, τη στιγμή μάλιστα που λείπει και σημαντικό μέρος του προσωπικού λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, με βάση τον σχεδιασμό εάν χρειασθεί θα μετακινηθεί κι άλλο προσωπικό προς τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος, ενώ είναι πιθανό να ενεργοποιηθούν και ιδιώτες γιατροί τους οποίους καλεί το υπουργείο Υγείας να συνεργαστούν με το ΕΣΥ με νέα τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *