Ο προσωπικός γιατρός και τι θα προβλέπεται στη σύμβαση για το ιατρικό προσωπικό
Σάρκα και οστά λαμβάνει σιγά σιγά ο προσωπικός γιατρός καθώς δημοσιεύεται άμεσα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr η σύμβαση για τους γιατρούς που θα αναλάβουν τον συγκεκριμένο ρόλο.
Ειδικότερα η σύμβαση των προσωπικών γιατρών που θα πιστοποιηθεί μέσα από τον ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αναμένεται να δημοσιευτεί το αργότερο αύριο.
Προσωπικός γιατρός: τι προβλέπει η σύμβαση
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr η σύμβαση για τους γιατρούς που θα γίνουν προσωπικοί γιατροί θα προβλέπει:
—Τα έσοδά τους καταρχάς δεν θα υπόκεινται σε υποχρεωτικές εκπτώσεις ή περικοπές στον ΕΟΠΥΥ (clawback – rebate)
-Το ωράριο θα το προσδιορίζουν οι ίδιοι μέσα στην ημέρα στο ιδιωτικό τους ιατρείο
-Όμως θα είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν στους εγγεγραμμένους ασθενείς τους από 15 έως 35 ώρες την εβδομάδα
-Τις λιγότερες ώρες θα πρέπει να τις αφιερώνει εκείνος ο προσωπικός γιατρός που θα έχει τους λιγότερους ασθενείς. Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ο προσωπικός γιατρός με 600 εγγεγραμμένους ασθενείς θα πρέπει να εργάζεται 3 ώρες την ημέρα ή συνολικά 15 ώρες την εβδομάδα.
-Ο προσωπικός γιατρός με τους περισσότερους ασθενείς θα πρέπει να αφιερώνει 35 ώρες την εβδομάδα δηλαδή 7 ώρες την ημέρα
-το ακριβές ωράριο θα ορίζεται από τον προσωπικό γιατρό και θα δηλώνεται στον ΕΟΠΥΥ
Πηγη: http://medispin.blogspot.com/
