Άχρηστα τα 2 πλωτά μέσα του ΕΚΑΒ

Πρακτικά άχρηστα είναι τα 2 πλωτά μέσα που έχει αποκτήσει το ΕΚΑΒ, καθώς λόγω αστοχίας στις προδιαγραφές τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ανέμους άνω των 4 μποφώρ!

Αυτό αποκαλύφθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα αντιπροσωπεία του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Αν. Γραμματείς, Σωτήρης ΖώτοςΓιάννης ΒλασερόςΒούλα Γεωργάκη και το μέλος της Γραμματείας Σπύρος Αδαμόπουλος. Οι εκπρόσωποι του κινήματος ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις του Προσωπικού, τις δυσκολίες στελέχωσης των υπηρεσιών στην Αττική και τη Νησιωτική Ελλάδα και την αναγκαιότητα να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις και να ολοκληρωθεί η προμήθεια νέων ασθενοφόρων και πλωτών μέσων διακομιδών.

Εξαιρετικά γόνιμη υπήρξε η συζήτηση με τον κ. Παπαευσταθίου, στον οποίο οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκαν για την αμέριστη υποστήριξη, δια της Κοινοβουλευτικής Οδού, με κατάθεση τροπολογίας, ώστε να προσαρμοστεί στο καθεστώς των μόνιμων προσλήψεων, η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ, που εξαιτίας των αργών διαδικασιών πιστοποίησης, δημιουργεί εμπόδια στην άμεση στελέχωση των θέσεων που προκηρύσσονται.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη για 400 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ υποσχέθηκαν την παρέμβαση του κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού που αμείβεται από το ΕΣΠΑ.

Ακόμη, δεσμεύτηκαν ότι το κόμμα τους επεξεργάζεται πρόταση για την αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών των διασωστών του ΕΚΑΒ και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την στελέχωση των υπηρεσιών στις νησιωτικές και τις άγονες περιοχές. Να σημειωθεί ότι το Αλλαγής έχει ήδη καταθέσει τροπολογία για το πάγιο αίτημα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που αφορά την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στην Αττική εν μέσω Πανδημίας, επιχειρούν 55-60 ασθενοφόρα, ενώ οι ανάγκες του πληθυσμού επιβάλλουν τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό και η κατάσταση οξύνεται εξαιτίας της ανάγκης απολύμανσης και συντήρησης των οχημάτων. Επισημαίνεται η ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η online διασύνδεση του Επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα 20 Νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, που προκηρύχθηκε ως έργο το 2012 για το ΕΚΕΠΥ με 1,450 εκ. ευρώ και δεν λειτουργεί.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανάγκη της δημιουργίας στο ΕΚΑΒ, του Εθνικού Κέντρου Τηλεϊατρικής, γεγονός που θα επιτρέψει την πλήρη λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής που έχει εγκατασταθεί σε 42 σημεία, στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Αιγαίου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Αττική.

Τέλος τέθηκε η ανάγκη λειτουργίας του σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι με τις νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού θα υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση που εκκρεμεί πολύ καιρό λόγω μη πρόβλεψης του αναγκαίου προσωπικού.

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/