Κορονοϊός: Με ειδική εκπαίδευση για τα μέτρα προστασίας η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Ειδικά προγράμματα ενημέρωσης ετοιμάζονται για τους μαθητές που αναμένεται να επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

Με άλλον έναν πονοκέφαλο ζουν τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για τους μαθητές που θα επιστρέψουν στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο.

Πιθανό θεωρείται το σενάριο της καθυστέρησης στο άνοιγμα των σχολείων, εάν τουλάχιστον διαπιστωθεί ότι συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.
Άλλωστε οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι ήδη έχει ξεκινήσει το 2ο κύμα της επιδημίας.

Οι τελικές αποφάσεις πάντως για το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να ληφθούν στο τέλους του Αυγούστου με βάση τα τότε επιστημονικά δεδομένα.

Ειδική εκπαίδευση

Ωστόσο ήδη οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές- όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr -ετοιμάζουν ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών ώστε να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αναμένεται να ετοιμάσουν με διαδικασίες εξπρές, ειδικά ενημερωτικά προγράμματα για τα παιδιά όλων των ηλικιών ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στις αίθουσες. Η εκπαίδευση με βάση τους σχεδιασμούς, θα γίνει με τη συμβολή εκτός του εκπαιδευτικού και ενός υγειονομικού, ώστε να εισακουστούν καλύτερα οι όποιες συμβουλές.

Κατά τα άλλα ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο οι μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες ξανά εκ περιτροπής ή να γίνει ακόμη και υποχρεωτική η μάσκα, λόγω και του φόβου των εκπαιδευτικών να μην προσβληθούν από τον ιό από ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/