Νέες εστίες κορωνοϊού στα νοσοκομεία – Νοσούν επαγγελματίες υγείας

Ενας νέος κύκλος μετάδοσης του κορωνοϊού έχει ανοίξει στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, «ξυπνώντας» μνήμες του περασμένου Μαρτίου, όπου οι επαγγελματίες του συστήματος δημόσιας υγείας νοσούσαν κατά δεκάδες.

Στον τελευταίο απολογισμό (5/8) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τα 124 επιβεβαιωμένα κρούσματα, προέκυψαν τρεις ενδονοσοκομειακές εστίες σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα από τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση που γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς» και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας (Γενικό και Πανεπιστημιακό), δέκα επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, τα τέσσερα κρούσματα αφορούν επαγγελματίες στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και τα έξι αφορούν γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι ο φόβος για τη διασπορά του κορωνοϊού στις χειρουργικές κλινικές έχει οδηγήσει σε απολύμανση και ελέγχους του προσωπικού.

ΠΟΕΔΗΝ: Δεκατρείς επαγγελματίες υγείας θετικοί στον κορωνοϊό σε μία εβδομάδα

Την ανησυχία της για τις νέες εστίες κορωνοϊού στους επαγγελματίες υγείας στα νοσοκομεία διατύπωσε και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας την τελευταία εβδομάδα που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Συνολικά, η Ομοσπονδία αναφέρει πως από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 413 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Η διασπορά του ιού είναι μεγάλη πλέον. Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, το 1/3 των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα, τα 100 εγχώρια κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα «κρύβουν» τουλάχιστον 8 εστίες. Οι εστίες αυτές δίνουν σταθερά τις τελευταίες ημέρες νέα κρούσματα.

Κορωνοϊός: 124 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 210 οι νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 124 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Ολοένα και μεγαλώνει η ανησυχία και ο προβληματισμός στην Ελλάδα για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Μάλιστα, για δεύτερη σερί ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τριψήφιος και προκαλεί έντονη ανησυχία.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 210 μετά τον σημερινό θάνατο ηλικιωμένου, ενώ συνολικά 13 συμπολίτες μας είναι σε ΜΕΘ.

 

 

Πηγή: https://www.healthpharma.gr/