Οι πρώτες ημέρες του EMA στο Άμστερνταμ

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας στο Αμστερνταμ διανύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA).

Ο Οργανισμός άφησε τα γραφεία του στο Λονδίνο την 1η Μαρτίου και από την περασμένη Δευτέρα λειτουργεί, σταδιακά, από το κτηριο Spark, τις μεταβατικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Sloterdijk της ολλανδικής πρωτεύουσας. ΕΜΑ και ολλανδικές αρχές εργάζονται στενά για να διασφαλίσουν πως ο Οργανισμός θα λειτουργεί πλήρως έως τις 30 Μαρτίου, την επίσημη ημερομηνία μετεγκατάστασης. Ο φορέας θα λειτουργεί στο Spark έως την ολοκλήρωση της ανέγερσης των κτηρίων του στο Zuidas.

Η μετακόμιση των υπαλλήλων ξεκίνησε σταδιακά το Νοέμβριο και εκτιμάται ότι έως την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου 350 μέλη του προσωπικού θα έχουν εγκατασταθεί στο Άμστερνταμ. Ωστόσο, υπάρχει και ένας αριθμός υπαλλήλων που θα συνεχίσουν να εργάζονται από το Λονδίνο, έως τη μετεγκατάσταση τους στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας στο δεύτερο μισό του 2019. Συνολικά, ο ΕΜΑ εκτιμά ότι θα χάσει περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή περίπου 900 υπαλλήλους.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/