Ολοκληρώθηκε η έγγραφη εθελοντών στις δοκιμές της Moderna

H αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η εγγραφή των 30.000 εθελοντών στις δοκιμές φάσης του εμβολίου mRNA-1273 έναντι του COVID-19. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 42% των συμμετεχόντων στην προέρχονται από ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα:

  • Περισσότεροι από 7.000 από τους εθελοντές είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.
  • Πάνω από 5.000 από τους συμμετέχοντες είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, αλλά έχουν χρόνιες παθήσεις οι οποίες τους εκθέτουν σε αυξημένο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, όπως ο διαβήτης, η σοβαρή παχυσαρκία και οι καρδιακές παθήσεις.

Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει συμπεριλάβει και μέλη εθνοτικών κοινοτήτων, που ιστορικά δεν εκπροσωπούνται επαρκώς σε κλινικές δοκιμές και πλήττονται δυσανάλογα από τον COVID-19: 

    • Περισσότεροι από 11.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες προέρχονται από μειονοτικές κοινότητες, εκπροσωπώντας το 37% του συνολικού αριθμού συμμετεχόντων στην δοκιμή,
    • Από αυτόν τον αριθμό, 6.000 συμμετέχοντες είναι Ισπανόφωνης ή Λατινικής καταγωγής, και περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες είναι Μαύροι ή Αφροαμερικανοί.

 “Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στην Φάση 3 της δοκιμής COVE αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την κλινική ανάπτυξη του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου μας για τον COVID-19. Πραγματικά είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες σε όλους τους συμμετέχοντες στην δοκιμή μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ερευνητές και συνεργάτες μας στα κέντρα διεξαγωγής δοκιμών, όπως οι συνεργάτες μας από τις εταιρείες PPD και NIH, καθώς επίσης και την εξειδικευμένη ομάδα της Moderna για την στήριξη τους στην ολοκλήρωση της εγγραφής”, δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. «Η Moderna δεσμεύεται για την διεξαγωγή ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας και για τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας δεδομένων. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για να εξελίξουμε περαιτέρω το mRNA-1273, το οποίο ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση και εξάλειψη της πανδημίας του COVID-19.”

Πηγή: https://virus.com.gr/