Πέτσας: “Εξετάζουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους”

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επιβολής χρήσης προστατευτικής για τον κορονοϊό μάσκας, σε περισσότερους κλειστούς χώρους, όπως π.χ. στις εκκλησίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν θα κινηθούμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ απέδωσε το φαινόμενο της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα στη “χαλαρότητα” που επικρατεί από την πλευρά των πολιτών.

«Αν από το εξωτερικό, ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των αφίξεων, μπορέσαμε μέχρι σήμερα να έχουμε ελεγχόμενο αριθμό κρουσμάτων, ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας. Και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν είναι θέμα ωρών ή ημερών η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας είπε ότι οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση και όταν κρίνουν θα αποφασίσουν πότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

«Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και ανάλογα θα αναπροσαρμόζουμε τις αποφάσεις μας» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι “η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας”.

 

 

Πηγή: https://www.healthview.gr/