Υγειονομικοί υπάλληλοι: Σε μοριακό τεστ όσοι γυρνούν από άδεια

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Εγκύκλιο που προβλέπει πως όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που επιστρέφουν από άδεια θα υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο υπέγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια απεστάλη προς όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), εγκύκλιος η οποία προβλέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.

398 κρούσματα σε 3 ημέρες
Προβληματισμός αλλά και ψυχραιμία επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας, καθώς σε 3 ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί 398 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τις νέες εστίες Covid-19 αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Ήδη, ανακοινώθηκαν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο, όπου νωρίτερα επιβεβαιώθηκαν 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης με ανάρτηση του στα social media, απαγορεύεται μεταξύ άλλων η διενέργεια λιτανειών και λατρευτικών εκδηλώσεων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, ενώ κλείνουν οι παιδικές χαρές.

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr