Θα αυξηθεί άραγε το ιατρικό μισθολόγιο μετά και τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου;
Μπορεί ο Άρειος Πάγος πρόσφατα να έκρινε αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές στους μισθούς σε γιατρούς του ΕΣΥ και να ορίζει ουσιαστικά ότι δικαιούνται αναδρομικά, άγνωστο όμως παραμένει εάν θα καταβληθούν στο ιατρικό σώμα.
Άλλωστε αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και από το ΣτΕ και η οποία δεν τηρήθηκε.
Οι πολυαναμενόμενος μάλιστα αυξήσεις στο ιατρικό μισθολόγιο δεν φαίνεται να είναι σε πρώτο πλάνο της κυβέρνησης αφού ακόμη το …συζητά.
Ενδεικτικό είναι ότι σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Υγείας με την ΟΕΝΓΕ ο Θάνος Πλεύρης φέρεται να είπε πως σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών θα μπει σε συζήτηση με ρεαλιστικούς όρους για το μισθολόγιο και με δυνατότητες παράπλευρων εσόδων.
Ποια είναι τα παράπλευρα έσοδα είναι άγνωστο, εκτός κι αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορέσουν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους με τα πολυσυζητημένα απογευματινά χειρουργεία (τα οποία δεν φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν ποτέ) από τα οποία θα αμείβονται ξεχωριστά.
Κατά τα αλλά δεν είναι τυχαία η απαισιοδοξία των συνδικαλιστών νοσοκομειακών γιατρών για αυξήσεις στους μισθούς.
Και η προηγούμενη κυβέρνηση άλλωστε είχε δηλώσει ότι ήταν αδύνατον να αυξηθούν οι μισθοί του ιατρικού προσωπικού λόγω …στενότητας.
Πηγη: https://www.healthreport.gr/
