ΕΟΠΥΥ: Απλήρωτοι ακόμη 350.000 ασφαλισμένοι για γυαλιά οράσεως και ειδικές θεραπείες!

Απλήρωτοι παραμένουν ακόμη περίπου 350.000 ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι ήταν έχουν προμηθευτεί τους προηγούμενους μήνες γυαλιά οράσεως είτε έχουν κάνει θεραπείες ειδικής αγωγής όπως εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.λ.π.

Το πρόβλημα ξεκινά επειδή ο Οργανισμός δεν έχει συνάψει συμβάσεις με τους οπτικούς αλλά και τους επιστήμονες ειδικής αγωγής, αφού οι κλάδοι φοβούνται ότι δε θα πληρωθούν στην ώρα τους, δεδομένης της γενικότερης καθυστέρησης που παρουσιάζει ο ΕΟΠΥΥ στις αποπληρωμές του.

Έτσι όσοι ασφαλισμένοι έχουν προμηθευτεί γυαλιά οράσεως από τον περασμένο Οκτώβριο και μετά αλλά και όσοι ακολουθούν θεραπείες ειδικής αγωγής, πληρώνουν από την τσέπη τους όλα τα ποσά και τρέχουν στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Προβληματισμός στο υπ.Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ

Η άτυπη αυτή στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς το πρόβλημα κρατά καιρό και είναι από το 2018, ενώ καθημερινά τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι οπτικοί που ήταν ουσιαστικά ο πρώτος κλάδος που αρνήθηκε να κάνει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, μαζικά έχουν αρνηθεί το νέο σύστημα του Οργανισμού. Γι αυτό και μόλις 6 καταστήματα είναι συμβεβλημένα, τα οποία θα πρέπει να αναζητήσουν οι ασφαλισμένους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αγοράσουν γυαλιά και να μην καταβάλουν τα 100 ευρώ από την τσέπη τους που δικαιούνται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ Κώστας Κερασίδης επισημαίνει πάντως ότι το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες ενώ μέρα με την ημέρα επιδεινώνεται, αφού αυξάνεται ο αριθμός των ασφαλισμένων που παραμένουν απλήρωτοι.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr