Επιφυλακτικός ο Μαγιορκίνης για την ουσία στα εντομοαπωθητικά

Σύμφωνα με το Sky News σκοτώνει άλλους τύπους κορωνοϊού

Για την ουσία που βρέθηκε στα εντομοαπωθητικά μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι «θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση».
Τον προβληματισμό του σχετικά με την ουσία που βρέθηκε στα εντομοαπωθητικά και σύμφωνα με το Sky News σκοτώνει άλλους τύπους κορωνοϊού εξέφρασε στο MEGA, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης. Παράλληλα τόνισε ότι «θα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω».

Για την εξέλιξη της πανδημίας ανέφερε ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς η πανδημία δεν έχει σταθεροποιηθεί. «Η έλευση του δεύτερου κύματος εν μέρει έχει σταματήσει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε επέκταση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μερική σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων είναι θετική, ακόμη και αν είναι υψηλά, θα πρέπει ωστόσο να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, καθώς αν χαλαρώσουμε ενδέχεται να δούμε πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

«Γενικά φαίνεται ότι τα μέτρα, εκτός από τη μάσκα, και τα περιοριστικά και το κλείσιμο των μαγαζιών στις 00:00, έχει συμβάλει στο να έχουμε αυτήν την ανατροπή της εκθετικής αύξησης του δεύτερου κύματος».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι αυτοί που γυρίζουν από τις διακοπές τους θα πρέπει να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους κατά το μέγιστο, να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατό και να φορούν μάσκα παντού για τουλάχιστον εφτά ημέρες.

Όσον αφορά τα σχολεία, η πρόθεση είναι να ανοίξουν στις 7 του Σεπτέμβρη, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί.

 

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr