Κορονοϊός: Εντείνονται οι έλεγχοι σε Αττική -Θεσσαλονίκη για νέα κρούσματα- Ο φόβος των επόμενων επτά ημερών

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες επτά ημέρες από τους ειδικούς καθώς φοβούνται πως όσοι επιστρέψουν από τα νησιά μπορεί να μεταδώσουν τον ιό

Με το φόβο της περαιτέρω αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ειδικά μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ζουν τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Και αυτό διότι θεωρούν τις επόμενες επτά ημέρες κρίσιμες για πιθανή περαιτέρω διασπορά ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Ήδη άλλωστε τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα και μάλιστα οι υπολογισμοί μιλούν φυσικά για πολύ περισσότερα που θα αφορούν σε ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού.

Οι επόμενες επτά ημέρες πάντως αναμένεται να κρίνουν την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, αφού στο μεταξύ θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αύξηση ελέγχων

Στο πλαίσιο της προστασίας ειδικά των ευπαθών ομάδων, αναμένεται αύξηση των ελέγχων σε στοχευμένες δομές από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, καθώς ο φόβος των υγειονομικών αρχών είναι μην επαναληφθεί η περίπτωση του οίκου ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Μία περίπτωση που σήμανε κόκκινο συναγερμό με τον ίδιο τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα να σπεύδει για να ελέγξει την κατάσταση από κοντά.

Νέα μέτρα στο τραπέζι

Τις επόμενες ημέρες πάντως παρότι διανύουμε τα μέσα Αυγούστου, οι επιστήμονες της επιτροπής θα συνεχίσουν να είναι σε συναγερμό με αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις, προκειμένου να εξετάσουν την πιθανότητα για νέα μέτρα.

Κάτι που εξάλλου έχουν διαμηνύσει και όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες. Στην περίπτωση που μετά τον Δεκαπενταύγουστο υπάρξουν πολλά κρούσματα, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα και περιορισμοί.

Βασικό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε μία τέτοια απόφαση είναι αν συνεχισθούν τα καθημερινά κρούσματα να ξεπερνούν τα 200, μεταφέρουν αξιόπιστες πηγές στο HealthReport.gr.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/