Κορονοϊός: Το νέο πρόσωπο στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Στην ανακοίνωση ένταξης ψυχιάτρου στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προχώρησαν ο Υπουργός Υγείας. Β. Κικίλιας και η Υφυπουργός Ζ. Ράπτη, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του Νews4Health.

«Κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης με την Υφυπουργό, [ανακοινώνω] τη διεύρυνση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων-Επιδημιολόγων με έναν ακόμα επιστήμονα, αυτή τη φορά Καθηγητή Ψυχιατρικής»,  ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο Β. Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, πρόκειται για τον Βασίλειο – Παντελεήμονα Μποζίκα, Διευθυντή της Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ. «Είναι ένας από τους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται επισταμένως με παγκόσμιες μελέτες που έχουν να κάνουν με το γενικό πληθυσμό, την ψυχική του υγεία, τα μεταδοτικά νοσήματα και άρα την Covid», πρόσθεσε.

Κορονοϊός: Με ψυχίατρο ενισχύεται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

«Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της υγειονομικής κρίσης και τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειές της στους πολίτες, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη στελέχωση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με το διακεκριμένο καθηγητή ψυχίατρο κ. Βασίλειο-Παντελεήμονα Μποζίκα», ανέφερε η Ζωή Ράπτη.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Υγείας, που ήταν παρούσα στη σημερινή ενημέρωση, παρουσιάζοντας 5 προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Ο κος Βασίλειος-Παντελεήμων Μποζίκας, είναι Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ), Πρόεδρος του Κλάδου Ψυχομετρικών και Νευροψυχολογικών Μετρήσεων της ΕΨΕ και Γραμματέας του Κλάδου Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση της ΕΨΕ.

Ο κος Μποζίκας είναι ένας από τους 4 εθνικούς συντονιστές της «Παγκόσμιας Μελέτης Υγείας και Λειτουργικότητας σε Περιόδους Μεταδοτικών Λοιμώξεων (Collaborative Outcomes study on Health and Functioning during Infection Times)» (COH-FIT). Μίας μεγάλης, διεθνούς έρευνας, για το γενικό πληθυσμό όλων των χωρών που πλήττονται από την πανδημία του COVID-19, με στόχο τη διερεύνηση παραγόντων που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την αναγνώριση εκείνων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης και παρέμβασης ψυχοκοινωνικής υποστήριξη, των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κ. Ράπτη στάθηκε στην προσπάθεια ελέγχου των φιλοξενούμενων και του προσωπικού σε δομές ψυχικής υγείας, προκειμένου να μην έξαρση των κρουσμάτων. Στη συνέχεία, υπογράμμισε τη σημασία ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών στην εποχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Ράπτη στο News4Health κατά την ενημέρωση του Υπουργείο Υγείας, οι φιλοξενούμενοι στις δομές ψυχικής υγείας θα είναι και αυτοί ενταγμένοι, όπως και το προσωπικό αυτών των δομών στην 1η φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και γι΄αυτό θα ξεκινήσουν ο εμβολιασμός τους από τις 27 Δεκέμβρη.

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *