Νέες παραγγελίες για αντιγριπικά εμβόλια! Τι ανακοίνωσε το υπ. Υγείας

Ενόψει του κύματος γρίπης που σαρώνει τη χώρα δεκάδες πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο αλλά μάταια καθώς σε κάποια φαρμακεία δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Δεδομένης της αύξησης περιστατικών γρίπης το τελευταίο χρονικό διάστημα, από το Υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή στον ΕΟΦ για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας. Η συγκεκριμένη παραγγελία διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και αυτό γιατί κρίθηκε απαραίτητο καθώς μετά τους 18 θανάτους και ενώ η γρίπη έχει γεμίσει τα νοσοκομεία το υπ. Υγείας έσπευσε να καλέσει τους πολίτες να εμβολιστούν ακόμη και τώρα.

Αναφορικά με την αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια.

Παράλληλα ο ΕΟΦ ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων. Σημειώνεται ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Χρήσιμες συμβουλές

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μερικές χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και ενήλικες, ώστε να αποφύγουμε τις ιώσεις, είναι οι εξής:

Πλένετε συχνά τα χέρια σας. Μπορεί να κολλήσετε εύκολα ιούς, ακόμη και όταν κάνετε χειραψία με κάποιον ασθενή ή αν ακουμπήσετε αντικείμενα που χρησιμοποίησε προηγουμένως κάποιος ασθενής.

Αποφύγετε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από κρύωμα, όταν αυτό είναι δυνατό.

Εάν φτερνίζεστε ή βήχετε, χρησιμοποιείστε ένα χαρτομάντιλο και μετά πετάξτε το στα σκουπίδια, γιατί αποτελεί πηγή μικροβίων.

Μην αγγίζετε τη μύτη, τα μάτια ή το στόμα σας με βρόμικα χέρια, γιατί τα μικρόβια μπορούν να εισχωρήσουν στο σώμα σας.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr