Ξεκαθαρίζει η Παγώνη: Kανονικά τα χειρουργεία για τους non covid ασθενείς

Για την κατάσταση των χειρουργείων εν μέσω πανδημίας μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Κανονικά θα γίνουν τα χειρουργεία για τους non Covid ασθενείς, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο MEGA για την κατάσταση των χειρουργείων εν μέσω πανδημίας, τόνισε:

«Είναι δύσκολες μέρες. Οι δύο δείκτες στεναχωρούν τους πάντες και για να μειωθούν πρέπει να μειώσουμε τα κρούσματα. Πώς θα γίνει αυτό; Με τους εμβολιασμούς. Αυτό είναι το όπλο που έχουμε».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι τα νοσοκομεία λυγίζουν υπό το βάρος της πανδημίας, με όλους τους πόρους να στρέφονται προς τους ασθενείς με κορονοϊό, ωστόσο, την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι υπόλοιποι ασθενείς οι οποίοι περιμένουν για ένα χειρουργείο.

Ποια χειρουργεία έχουν ανασταλεί

Σημειώνεται ότι τακτικά χειρουργεία των νοσοκομείων έχουν ανασταλεί καθώς η προσοχή δίνεται στα περιστατικά κορονοϊού, με την κ. Παγώνη να αναφέρει ότι «Αναλάβαμε την ευθύνη μαζί με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τα χειρουργεία θα γίνονται κανονικά. Είναι άδικο για τους non Covid ασθενείς να στερούνται τα χειρουργεία τους. Ό,τι είναι θα προχωρήσει και θα γίνονται κανονικά».

Μάλιστα, τόνισε ότι οι ασθενείς που δε νοσούν από κορονοϊό, «δεν μπορούν να διαχωρίζονται» από το Σύστημα Υγείας. «Είναι άδικο για τους ανθρώπους αυτούς να μην εξυπηρετηθούν», κατέληξε.

 

 

Πηγη: https://www.dikaiologitika.gr/