ΠΟΕΔΗΝ: «Αλχημείες» για τη μη χορήγηση του επιδόματος άγονων προβληματικών περιοχών

«Μαγείρεμα» της μη χορήγησης του επιδόματος άγονων προβληματικών περιοχών κατηγορίας Α’ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κ.Υ. Λιδωρικίου καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Για το ζήτημα είχε κινητοποιηθεί το Σωματείο Εργαζόμενων στο Γ.Ν. Άμφισσας και στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου.

Κατόπιν ερωτήματος του Νοσοκομείου Άμφισσας στο Υπουργείο Οικονομικών δόθηκε η απάντηση ότι οι εργαζόμενοι δεν δικαιούται το επίδομα «καθ’ ότι δεν περιλαμβάνονται στο Νόμο 4024/2011 καθώς επίσης δεν εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει ο νόμος 4354/2015».

Η ΠΟΕΔΗΝ διερωτάται πώς είναι εφικτό να ενταχθούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου στις ρυθμίσεις του έτους 2011, όταν η ένταξή τους έγινε 9 Μαρτίου 2019 με το Ν. 4600/2019 άρθρο 137.

Άξιον απορίας είναι, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «από πότε ο μεταγενέστερος νόμος που εντάσσει το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας στις άγονες προβληματικές περιοχές καθίσταται ανίσχυρος από τη μη έκδοση προγενέστερης Κοινής Υπουργικής Απόφασης;».

Επισημαίνεται ότι η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών αφορά ακόμη τους εργαζόμενους στις Μονάδες Υγείας της Σαμοθράκης, Παξούς, Ίος, Πρέβεζα, Καναλάκι, Ανώγια που εντάχθηκαν σε άγονες προβληματικές περιοχές.

 

 

Πηγη:https://virus.com.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *