Ποιοι θα είναι οι επόμενοι Διοικητές των ΥΠΕ

Τα πρόσωπα που θα προτείνει να αναλάβουν τα «τιμόνια» των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας επέλεξε ο  Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Έξι άνδρες και μία γυναίκα προτείνονται, με απόφαση του κ. Κικίλια, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για τις θέσεις των επτά νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Ειδικότερα, οι 7 προτεινόμενοι, που αναμένεται εκτός εκπλήξεων να διοριστούν Διοικητές των ΥΠΕ είναι οι:

Παναγιώτης Στάθης, ως Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Βιογραφικό: Π.ΣΤΑΘΗΣ

Χρήστος Ροϊλός, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου

Βιογραφικό: ΧΡ. ΡΟΪΛΟΣ

Γεώργιος Τοπαλίδης, ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας

Βιογραφικό: Γ. ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ

Δημήτριος Τσαλικάκης, ως Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Βιογραφικό: Δ. ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ

Φώτης Σερέτης, ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Βιογραφικό: Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ

Ιωάννης Καρβέλης, ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

Βιογραφικό: Ι. ΚΑΡΒΕΛΗΣ

Ελένη Μπορμπουδάκη, ως Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Βιογραφικό: Ε. ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗ

 

 

Πηγη:https://virus.com.gr/

 

Εκπλήξεις επιφύλασσε η πρόταση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα επτά πρόσωπα που θα γίνουν Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Οι προτάσεις που θα σταλούν στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να δοθεί το πράσινο φως, δεν ήταν συνηθισμένες.

Ένας Αστυνομικός στην Υγεία

Ο υπουργός Υγείας καταρχάς επέλεξε για την «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (1η ΥΠΕ) έναν αστυνομικό με πολλά χρόνια καριέρας πίσω του.
Ο Παναγιώτης Στάθης που έχει υπάρξει Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής μέχρι το 2015, ουδεμία σχέση έχει με τον τομέα της Υγείας, λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Ωστόσο επελέγη επειδή θεωρείται πρόσωπο χαμηλών τόνων με εργατικότητα, ενώ και η φήμη που άφησε στην Ελληνική Αστυνομία, θεωρείται από τις καλύτερες.
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο κ.Στάθης χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του Βασίλη Κικίλια καθώς έχουν συνεργασθεί στο παρελθόν και γνωρίζονται καλά από την εποχή που ο νυν υπουργός Υγείας ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως.

Ένας συνεργάτης και του Πολάκη

Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να επέλεξε και πρόσωπα που προέρχονται από το στενό κομματικό πυρήνα της ΝΔ, αλλά και ανθρώπους που έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, αλλά και στελέχη που συνεργάστηκαν και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη θέση του παραμένει και μάλιστα αναβαθμίζεται ο μέχρι πρότινος Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο οποίος γίνεται πλέον Διοικητής της 4ης ΥΠΕ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ.Τσαλικάκης παρέμεινε στη θέση του από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα οπότε και αναβαθμίστηκε. Πολλοί λένε μάλιστα στο HealthReport.gr ότι διατηρούσε στενές σχέσεις συνεργασίας με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Θεωρείται εξαιτίας αυτού άνθρωπος…αντοχής, όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ο «παλιός» είναι αλλιώς

Στο μεταξύ όμως ένας άνθρωπος που ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που στελέχωσαν τις ΥΠΕ όταν αυτές δημιουργήθηκαν από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο το 2001 ήταν οΦώτης Σερέτης.

Ο Φώτης Σερέτης

Επανέρχεται στα πράγματα της Υγείας ακόμη και από τις ίδιες θέσεις, αφού αναλαμβάνει την 5η ΥΠΕ.
Ο Φώτης Σερέτης υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας (2001-2002). Την περίοδο εκείνη οι σημερινές Υγειονομικές Περιφέρειες  ονομάζονταν ΠΕΣΥΠ.
Στη συνέχεια έγινε Πρόεδρος – Γενικός Διευθυντής ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας (2002-2003),
Πρόεδρος – Γενικός Διευθυντής Γ. ΠΕΣΥΠ ΑΤΤΙΚΗΣ (2003-2004), ενώ υπήρξε και
Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος ΠΕΣΥΠ Α.Ε. (2003-2004).

 

πηγη:https://www.healthreport.gr

 

Αξιοσημείωτο είναι το παρασκήνιο που προηγήθηκε της ανακοίνωσης των ονομάτων όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, καθώς τα τηλέφωνα στα γραφεία των δύο υπουργών (Κικίλια-Κοντοζαμάνη) “έσπασαν” από κλήσεις της τελευταίας στιγμής από ενδιαφερόμενους που ήθελαν να ενημερωθούν εάν τελικά θα πάρουν το χρίσμα.

Ο Διοικητής στην Υγεία από την… Αστυνομία

Πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις περιπτώσεις των Διοικητών των ΥΠΕ παρουσιάζει το πρόσωπο του Διοικητή της 1η ΥΠΕ δεδομένου ότι ελέγχει τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας αυτά της Αττικής.

Συνήθως επιλέγεται πρόσωπο συμβολικό για τις αλλαγές που αναμένεται να έρθουν στον τομέα της Υγείας. Ο Παναγιώτης Στάθης που θα αναλάβει όλα τα νοσοκομεία της Αττικής είναι γνωστός στο ευρύ κοινό καθώς υπήρξε από το 2014-2015 Διοικητής της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής.

Όσο για τις σπουδές του:

-2007, Μεταδιδακτορικές σπουδές, (Post doc), Τομέας Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα.

-1999, Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D), Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αθήνα.

-1994, Πτυχίο Τμήματος κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αθήνα.

-2001, (Μεταπτυχιακό) Δίπλωμα, Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας / Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών.

-1989, Πτυχίο Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένας πρώην Διοικητής στην 2η ΥΠΕ

Ο Χρήστος Ροϊλός από την άλλη που αναλαμβάνει τα νοσοκομεία του Πειραιά και των νησιών είναι γνώριμος στο χώρο της Υγείας αφού έχει υπάρξει Διοικητής Νοσοκομείων.

Ο Χρήστος Ροϊλός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA από το Πανεπιστήμιο του Leicester.

Έχει διατελέσει Διοικητής και Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν“.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. και Εκκαθαριστής στον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης “Πάτρα 2006”.

Επίσης, έχει διατελέσει εκτελεστικός Σύμβουλος στην Εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *