Υπόθεση Novartis: Σε κλήση 20-30 μη πολιτικά πρόσωπα για ανωμοτί καταθέσεις

Σήμερα αναμένεται να κληθούν περί τα 20-30 μη πολιτικά πρόσωπα για ανωμοτί καταθέσεις ώστε να δώσουν εξηγήσεις πριν ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις για την υπόθεση Novartis. Πολλοί απ΄ αυτούς θα κληθούν και για δωροδοκία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Health Pharma.gr
Aπό την δικογραφία που απέστειλε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα το πρωί στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης φαίνεται πως ως προς την στοιχειοθέτηση των κατηγοριών υπάρχουν… κενά.
Ήδη, από το πόρισμα, φαίνεται ότι δεν προκύπτει η εκτίμηση για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την μεταπολίτευση» την οποία είχε κάνει έξω από το Μαξίμου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,
Από την εξαντλητική εξεταστική επιτροπή που σύστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και από την δικογραφία, προκύπτει ότι δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς πολιτικών, συγγενών τους,ούτε περιούσιες ύποπτης προέλευσης– ούτε φυσικά του Ανδρέα Λοβέρδου του οποίου ζητείται η άρση ασυλίας. Ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος αντέδρασε οργισμένα κάνοντας λόγο για «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών».
Στο αρχείο για Πικραμμένο, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λυκουρέντζο
Παράλληλα, η δικογραφία για την υπόθεση Novartis μπαίνει στο αρχείο για τέσσερις πολιτικούς που έσπευσαν να διασύρουν όλο το προηγούμενο διάστημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι διεμήνυαν στεντορείως την πλήρη αθωότητά τους. Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο.
Η ομηρία σε πέντε πολιτικούς
Αντίθετα, η υπόθεση μένει ανοικτή -δημιουργώντας ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας γι’ αυτούς και μάλιστα σε προεκλογικό χρόνο – τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο επίτροπο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και για τους πρώην υπουργούς Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.
Για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα, η δικογραφία θα μείνει ανοικτή. Oι έρευνες για το σύνολο της υπόθεσης δεν έχουν ολοκληρωθεί, αν και δεν έχει βρεθεί ως σήμερα κάτι μεμπτόν από τις εισαγγελικές έρευνες.
Η υπόθεση οδεύει στο αρχείο
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με ανώτατη εισαγγελική πηγή από τους πέντε που η έρευνα συνεχίζεται, η δικογραφία θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο.
Έτσι, είναι προφανές ότι η υπόθεση που υποστηρίχθηκε μετά θριαμβολογίας και κομπασμών από το κυβερνών κόμμα ως μάχη κατά τις διαπλοκής οδεύει έστω και με… σαλαμοποίηση, στο αρχείο καθώς θεωρείται αδύναμη η τεκμηρίωση της δικογραφίας τόσο κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, όσο και κατά των πέντε πολιτικών προσώπων για τα οποία παραμένει ανοικτή η δικογραφία.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com