ΠΙΣ: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών μετά τον αποκλεισμό 30 συλλόγων

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) που διεξήχθη από το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο. Στις εκλογές δεν συμμετείχαν 18 Ιατρικοί Σύλλογοι οι οποίοι δεν ήταν ταμειακώς εντάξει, όπως είχε αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Παράλληλα όμως δεν επετράπη η συμμετοχή σε άλλους 12 Ιατρικούς Συλλόγους μεταξύ αυτών και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μια απόφαση που προκαλεί τη μήνη του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος εδώ και καιρό έχει ζητήσει από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να τηρήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης με αναρτήσεις αλλά και σχετική υπουργική απόφαση, είχε καλέσει τον ΠΙΣ να τηρήσει τον νόμο και να μην αποκλείσει στις αρχαιρεσίες 12 Ιατρικούς Συλλόγους, αφού όπως σημείωνε δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκλογές χωρίς τη συμμετοχή των περισσότερων γιατρών της χώρας που ανήκουν στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ).

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει πάντως σε ανάρτησή του ότι εάν αποκλειστούν οι 12 Ιατρικοί Σύλλογοι που δεν προβλέπονται από τη σχετική δικαστική απόφαση, τότε δεν θα επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΠΙΣ.

Να σημειωθεί εδώ πως ένσταση κατά της διαδικασίας υπέβαλλε πριν από την έναρξη της γενικής συνέλευσης η ΠΑΝΔΗΚΙ για το γεγονός ότι αποκλείσθηκαν από την εκλογική διαδικασία 12 επιπλέον Ιατρικοί Σύλλογοι από εκείνους που προέβλεπε η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρά τις υπουργικές αποφάσεις που ακολούθησαν. Μάλιστα η ΠΑΝΔΗΚΙ αμφισβήτησε τη νομιμότητα της διαδικασίας και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Το νέο ΔΣ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα, οπότε θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή του ΠΙΣ, ψήφισαν συνολικώς 143 εκλέκτορες και βρέθηκαν τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια. Έλαβαν:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

Ψήφισαν συνολικά 143, βρέθηκαν 4 Λευκά ψηφοδέλτια

Έλαβαν:

ΔΗ.Κ.Ι.-ΕΝΟ.ΣΥ 65 ψήφους 7 έδρες

ΜΕΤΩΠΟ Π.Ι.Σ. 19 ψήφους 2 έδρες

Ν.Α.Ι. ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΙΑΤΡΩΝ 15 ψήφους 2 έδρες

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι. – ΝΕΑ ΑΡΧΗ 26 ψήφους 3 έδρες

ΠΑΣΚ ΓΙΑΤΡΩΝ Π.Ι.Σ. 14 ψήφους 1 έδρα

Με βάση τις ψήφους που έλαβαν και ανά συνδυασμό εκλέγονται ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ οι:

Από τον Συνδυασμό ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι-ΝΕΑ ΑΡΧΗ οι:

Παύλος Θεοδόσης – Καψαμπέλης
Άννα Μαστοράκου
Σοφία Ζαφειράτου

Από τον Συνδυασμό ΜΕΤΩΠΟ ΠΙΣ οι:

Δημήτριος Βαρνάβας
Αναστάσιος Καραδέδος

Από τον Συνδυασμό ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ οι:

Ανδρέας Παπανδρούδης
Βασίλειος Ψυχογυιός
Ιωάννης Γεωργιάδης
Πρόδρομος Ισαακίδης
Παρασκευή Ορφανουδάκη
Δημήτριος Καλούδης
Αριστόβουλος Τριβλής

Από τον Συνδυασμό ΠΑΣΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΙΣ ο:

Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης

Από τον Συνδυασμό Ν.Α.Ι ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΙΑΤΡΩΝ οι:

Παντελής Παπαθανάσης
Κωσνταντίνος Μασγανάς

Ανώτατο πειθαρχικό Συμβούλιο

Πρόεδρος του Α.Π.Σ.Ι. εκλέγεται ο υποψήφιος του πλειοψηφούντος συνδυασμού Ιατρική Συνεργασία Πανελληνίου κος Νικολαράκης Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Α.Π.Σ.Ι. εκλέγεται ο υποψήφιος του πλειοψηφούντος συνδυασμού Ιατρική Συνεργασία Πανελληνίου Γεωργακόπουλος Παναγιώτης.

Τακτικά Μέλη εκλέγονται οι:

Αντωνίου Αναστασία

Σπανόπουλος Ιωάννης

Αποστολάτος Γεράσιμος

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Π.Ι.Σ. εκλέγονται οι:

Μηλούση Αθανάσιο
Καρατάσο Θεόδωρο
Σταυρίδη Μιχαήλ

Δείτε ΕΔΩ το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής το οποίο καταγράφει τις ψήφους που έλαβαν οι παρατάξεις και τα μέλη που εκλέγονται.

 

 

Πηγη: https://www.healthreport.gr